KriSSo,
czepiasz się kolego, chodziło mi dokładnie o to co potwierdził G-CS.
czepiasz się kolego, chodziło mi dokładnie o to co potwierdził G-CS.
Dawno się nie odzywałem bo nie miałem sie czym chwialić jezeli chodzi o postępy w chipowaniu 1.4 Tsi. Przypomnę W serii wyszło mi 132km i 220Nm, po 3 korektach programu było 140km i 260 Nm Passat 170km dsg w sedanie który ma katologowo 8.4 do 100 dostawał z rolki 4-5 długosci i od 50 do 160km/h naprawde fajnie sie jezdziło i bardzo tesknie za chipem:P Moje słabe przysosty mocy najprawdopodobniej były spowodowane niesprawnym wtryskiem który w nastepnym tygodniu jade wymienić. Wtedy były to oznaki nierównej pracy na biegu jałowym (szarpanie). W tym momencie nie pracuje na jeden cylinder:P A chipa zdjąłem poniewaz po jakimims czasie jezdzenia na nim przy obciążniu potrafiło przerwać, i strasznie mnie to irytowało a ze do tunnera miałem kawałek poprostu zrezygnowałem. Oczywiście dalej bacznie śledze postępy i musze powiedziec ze nie jest zle
Na stronie kreatora mocy sa dwa wykresy superba i seata altei z naszmi silnikami które maja powyżej 151 km i 260Nm i jak dzwoniłem to jeżdżą zadowoleni
I trafiłem jeszcze na Golfa z compsporta który jest dłubnięty na 155km i 258Nm. I chyba udam sie jeszcze raz po wymianie wtrysku i mam nadzieje ze w końcu wyjdzie mi powyżej 150 km
Co do spalania to było wyższe i to sporo tylko wtedy jak przekraczałem magiczna granice 2700obr/min i 260Nm wkraczało do akcji. Spalanie przy żwawej jezdzie 11,5 litra, przy ostrej 14,5
przy spokojnej praktycznie seria
Wiec panowie chipujcie bo warto w serii ten samochód nic nie idzie. Mina Pana w maximie ze stanów 3,5 V6 280Km , który za bardzo mnie nie może dojść na trasie jest bezcenna:P A w kreatorze za 200zł jest do sciągniecia ogranicznik predkości. Po programie warto go zdjąć bo samochod przy 4800 obr/min na 6 biegu ma 218km/h i nie chce przyspieszać

.
Komentarz